Mail från och till Trafikmedicin

Sent: Thursday, September 29, 2011 12:04 PM
Subject: Ang synfältsdefekter
 

bäste Hans Rapp!

 

Eftersom jag inte har tillgång till de synfältsundersökningar som gjorts så är det svårt att uttala sig om möjligheterna för körkortsinnehav, t ex på dispens. Mitt förslag är att din läkare tar ställning till om remiss hit kan vara aktuell utifrån körkortsreglerna.

Allmänt så är det stor skillnad på ensidig blindhet och synfältsbortafall som ju drabbar båda ögonen. Vid blindhet kan ju det ickedrabbade ögat även se åt det drabbade hållet, även om näsan skymmer något. Vid synfältsbortfall så är båda ögonen drabbade på samma sätt så då har man inte den möjligheten. Att du inte själv märker av defekten kan bero på att hjärnan själv "fyller i" vad den tror finns i det missade området, vilket är farligt i trafik.

I de fall defekten är mindre kan vi ibland bidra med uppmärksamhetstestning. Ser man då inga effekter så kan det vara ett argument för fortsatt körkortsinnehav på dispens. Däremot kan även ett mycket gott resultat i uppmärksamhetstest aldrig göra att man i laglig mening helt kan bortse från resultatet i synundersökningen.

 

Med vänlig hälsning

 

Måns Flensburg

Läkare Trafikmedicin Huddinge

 

bäste dr, Måns Flensburg, 2011 09 29 hade du och jag en mail konversation om synfältsbortfall,se svarsmailet, och nu har det gått över två år och att det resonemang om att hjärnan fyller ut stämmer inte på mig, idag så arbetar jag med större maskiner än en bil och använder mina ögon med stor omsorg. Jag har skickat en fil på en skiss om ur jag ser som jag även har skickat till Lars Englund som knappt ville kommentera den och var inte intresserad av ett samtal. Efter jag håller på med en bok om trakasserier ifrån transportstyrelsen så skulle jag vilja veta vad du dr.Måns Flensburg har för åsikter om skissen. För ett år sedan försökte jag få en tid på trafikmedicin med det fick jag avslag på av Kurt Johansson jag undrar varför jag hävdar fortfarande att de undersökningar som jag jag gjort har ingenting med bilkörning att göra varför inte låta mig göra en test. Det är nog inte många som har kört bil med en pågående stroke men jag har gjort det och vet vad det innebär. MVH Hans Rapp

Nu fick jag inget svar av dr,Måns det visade sig att han hade slutat på Trafikmedicin.

 

Sent: Tuesday, November 26, 2013 11:11 AM
Subject: Ang: Synfältbortfall
 
Dr Flensburg lämnade vår enhet i december 2012. Vänd Dig till vår reception om Du önskar komma i kontakt med en annan läkare. Telefon 08-585 86400.
 
med vänlig hälsning

Catarina Lundberg, enhetschef
Trafikmedicinskt Centrum, S31
Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge
Till: "Catarina Lundberg" <catarina.lundberg@karolinska.se>
Från: Hans Rapp <hansrapp@hotmail.com>
Datum: 2013-11-26 11.49
Ärende: Re: Ang: Synfältbortfall

Ursäkta en nyfiken fråga, har han slutat som läkare eller har han bara byt arbetsplats? MVH Hans Rapp
 
 
Sent: Wednesday, November 27, 2013 9:07 AM
Subject: Ang: Re: Ang: Synfältbortfall
 
Sent: Wednesday, November 27, 2013 9:07 AM
Subject: Ang: Re: Ang: Synfältbortfall
 
Det kan jag tyvärr inte svara på.
 
vänliga hälsningar

Catarina Lundberg, enhetschef
Till: "Catarina Lundberg" <catarina.lundberg@karolinska.se>
Från: Hans Rapp <hansrapp@hotmail.com>
Datum: 2013-12-02 12.18
Ärende: Re: Ang: Re: Ang: Synfältbortfall

Hej, Och tack för svaret det är nog ingen idé att jag kontaktar er reception för en annan läkare jag har redan försökt att komma till trafikmedicin år, 2012 men fick avslag från Kurt Johansson. Jag blev väldigt överraskad hade aldrig hört talas om att man kan få att avslag från svensk sjukvård, Men innan det så hade jag mail kontakt med Måns Flensburg som rådde mig att försöka att få en tid till trafikmedicin i Huddinge. Men det som jag nu ville få svar på av dr, Måns Flensburg, jag ställde frågan vad är det för skillnad med en som är enögd och en som nu som jag har synfältsbortfall på vänster sida underkant på bägge ögon. Det svar som jag fick var att hjärnan fyller ut att man tror att man ser och att inte det andra ögat kompenserar det andra. Nu har det gått över två år sedan de n mail kontakten och det svaret stämmer inte i den arbetsmiljö som jag befinner mig i då skulle min hjärna inte göra något annat en att fylla i den arbetssituation som jag befinner mig i. Så det resonemang som man bedriver när det gäller synfältsbortfall med bilkörning håller inte, jag har kört lastbil i 34 år men har fått kliva åt sidan för tveksamma regler från transportverket och jag är nog inte ensam om att drabbas av det. Jag är nog en av få som har kört bil med en pågående stroke, varje gång när jag nämner det så byts samtalsämne genast hos de läkare som jag har träffat, att jag nu ville ha tag i dr, Måns Flensburg var att jag vill han en kommentar av det som jag nu nämner här. Jag håller på med en bok gällande ämnet återkallat körkort, kanske finns det någon annan som vill kommentera det som jag har nämnt nu och kan ge information om personer som har synfältsbortfall skulle vara mer olycksdrabbade i trafiken, jag var varit i kontakt med det största försäkringsbolag och trafik analys fans det heller inga uppgifter, så jag ser fram på att se vad det är för utredningar som trafikmedicin stödjer sig på när det gäller synfältsbortfall.  Med en vänlig hälsning Hans Rapp

 
 
Jag tycker att du ska vända dig till chefläkare Lars Englund på Transportstyrelsen, som kan svara på vilka "utredningar som trafikmedicin stödjer sig på när det gäller synfältsbortfall".
 
med vänlig hälsning

Catarina Lundberg, enhetschef
Trafikmedicinskt Centrum, S31
 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

james moreson | Svar 15.04.2017 01:16

Köp Hög kvalitet Original pass, körkort och ID, Visa, ID-kort från: jamesmoreson1010@gmail.com
Vi har de bästa
Bästa kvalitet Novelty verkliga och ID och pass,

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

25.03 | 11:20

Jag köpte dyra pris glasögon från USA,kontaktade LQRS englund,frågade om det var ok,har aldrig provats,men klarar du en synfältets,borde det vara ok.när jag se

...
11.11 | 12:23

Hej
Min ögonläkare skickade alla papper till Transportstyrelsen så att dom skulle ta beslutet om att dra körkortet.Varför går man till en ögonspecialist?

...
07.07 | 20:58

Det är kriminellt att ”döma” på osakliga grunder!
Anmäl ögonläkaren och kontakta mig!
GMP:s krav är omfattande.
Jag kommer att agera mot brottslingarna!

...
07.07 | 20:53

Många är ”dömda” till indragning av körkortet grundat på resultatet från en
”maskin”, som inte uppfyller kravet som TSV har, att den ska uppfylla GMP!

...
Du gillar den här sidan